FIM-Flits 9 februari

BESTE FIM-LEDEN,

In deze flits een tweetal belangrijke momenten waar de FIM bij was betrokken, en een oproep aan onze leden. 

PETITIE LANDSCHAPPEN NL

U heeft het wellicht al voorbij zien komen op de socials, maar vorige week bood LandschappenNL samen met 11 organisaties – onder andere de FIM –  in de Tweede Kamer een landschapspetitie aan, met de oproep: ‘Zet het Nederlandse landschap weer op de kaart!’.

Opdat Nederland eindelijk het landschapsbeleid krijgt dat het verdient. Zodat er weer een vitaal platteland ontstaat, met ruimte voor duurzame landbouw, voor natuur, voor water en waar ieder mens in een gezonde leefomgeving kan recreëren, sporten, ondernemen, zich veilig kan voelen en van het landschap kan genieten.

Landschapsbeleid voor een gezonde toekomst van Nederland, hoort thuis in de ambitie van dit nieuwe kabinet. U kunt de aangeboden petitie hier of hier terugvinden. 

 

RONDETAFELGESPREK

 

RESTAURATIEOPGAVE

Afgelopen donderdag vond er een  rondetafelgesprek over het onderzoek restauratieopgaven 2024-2033 uitgevoerd door Hylkema Erfgoed plaats. De FIM was gevraagd om hierbij aan te sluiten en omdat het een relevant onderzoek is voor een (deel van) onze leden gaven we daar graag gehoor aan. 

In een eerdere Flits vroegen we om input en van een aantal van u hebben we daar een sterke inhoudelijke reactie op gekregen, waarvoor veel dank! Dit was een eerste rondetafelgesprek, en het vervolg moet zich nog uitkristalliseren. Natuurlijk houden we onze leden via de Flits op de hoogte van de vervolgstappen. 

OPROEP: WEBSITE CHECK

 

In de afgelopen tijd zijn er bij ons aangesloten organisaties wellicht van logo veranderd. Wij willen onze leden verzoeken om een kijkje te nemen op onze ledenpagina of alles nog goed staat. 

Klopt het niet meer? Dan hoort onze ambtelijk secretaris graag van u via info@fimnederland.nl

INFORMEER HET BESTUUR

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!

AANDRAGEN AGENDAPUNTEN

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!