Stichting Kastelen, Historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL)

Stichting digitaal portaal voor Nederlandse Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) kwam voort uit het Themajaar voor de historische buitenplaatsen 2012. Samen met vele vrijwilligers streeft sKBL naar meer samenhang en digitale helderheid op internet waar het informatie over Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen betreft.

sKBL draagt op meerdere manieren bij aan de instandhouding van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL) in Nederland:

1. We proberen door het ontsluiten van toegankelijkheidsinformatie van KBL het grote publiek te interesseren voor dit cultuurgroene erfgoed en voor het behoud hiervan. Om dit doel te bereiken is ons digitale portaal beschikbaar. Zie hiervoor www.skbl.nl waar over meer dan 800 Nederlandse KBL met behulp van zoeksleutels bezoekersinformatie te vinden is. Deze landelijke informatie was tot voor kort niet voor een breed publiek beschikbaar.
2. Wij trachten de uiteenlopende direct betrokkenen in het cultuurgroene veld tot samenwerking en verbinding te brengen. Die werelden bestaan uit particuliere KBL, KBL die worden beheerd door TBO’s, kasteelmusea, KBL die als horecagelegenheid worden benut en KBL die als klooster, zorginstelling, bedrijf of wat dies meer zij in gebruik zijn. Inmiddels hebben zich ruim 100 donateurs als Vriend van sKBL aangemeld.
3. De Nederlandse KBL’s zijn slecht gekend in binnen- en buitenland. Daarom stimuleert de stichting evenementenmanagers, excursie- en reisorganisatoren om dit cultuurgroene erfgoed meer in evenementen en reisprogramma’s op te nemen.

Stichting Kastelen, Historische Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL)

Contact:

sKBL is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur op 06 – 22 801 668

sKBL is per e-mail bereikbaar via info@skbl.nl

sKBL is per post bereikbaar via het adres
Huis Landfort
Landfortseweg 4
7078 BT MEGCHELEN

INFORMEER HET BESTUUR

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!

AANDRAGEN AGENDAPUNTEN

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!