FIM-Flits 31 mei 2021

Inhoud fim-flits

 1. Groninger erfgoedproject wint Europa Nostra Award
  Het project “Feest! In Oost en West”, een interactieve tentoonstelling van de Schoolkerk in Garmerwolde, is in de prijzen gevallen. De Europese erfgoedorganisatie Europa Nostra reikt sinds 1978 de Europa Nostra Awards uit aan bijzondere en innovatieve initiatieven op erfgoedgebied. In de Schoolkerk in Garmerwolde leren leerlingen over tradities van feesten over de hele wereld, met een focus op het christendom en de islam. De 13e eeuwse kerk van Garmerwolde is door de Stichting Oude Groninger Kerken omgedoopt tot de Schoolkerk en is het centrum van de educatieve activiteiten van de Stichting. Wat de FIM betreft een zeer welverdiende prijs, het project is een mooi voorbeeld van eigentijds en educatief gebruik van erfgoed!
   
  https://www.schoolkerk.nl/
  https://www.europeanheritageawards.eu/winners/holidays-east-west-school-church/

 2. Erfgoed is van ons allemaal!
  In eerder FIM-Flitsen berichtten we al over de campagne “Erfgoed is van ons allemaal”. In samenwerking met het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 wil de sector de politiek wijzen op het belang van erfgoed. Daarmee willen we bereiken dat het nieuwe kabinet blijft investeren in de sector!

  Inmiddels is de campagne op stoom gekomen en zijn alle filmpjes online verschenen. We roepen alle FIM-leden nogmaals op om de filmpjes zoveel mogelijk te delen. Gebruik de hashtag #ErfgoedIsVanOnsAllemaal en deel de filmpjes naar hartelust!
   
  Alle filmpjes zijn hier te bekijken en te delen.

 3. Webinar Erfgoed Deal voor FIM-leden
  Op dit moment is een aantal FIM-organisaties direct of indirect betrokken bij Erfgoed Deals, maar de ambitie is om de betrokkenheid van deze groep erfgoedorganisaties te verhogen. Doel van dit webinar is om de FIM-achterban te informeren over het aanvraagproces en waar kansen liggen voor initiatiefnemers. Dit webinar willen we ook aangrijpen om te inventariseren of er bepaalde hobbels in het proces zijn waarom FIM-organisaties in beperkte mate meedoen aan Erfgoed Deals en zo ja, hoe het programmabureau kan helpen deze weg te nemen. 
   
  Webinar over de mogelijkheden van het programma Erfgoed Deal. Wat kan deze stimuleringsregeling voor FIM-organisaties betekenen?
  Presentaties van Programmaleider Marjorie Verhoek / netwerker Jephta Dullaart en FIM-voorzitter Martine van Lier.
  vrijdag 25 juni 2021 / 09.30 – 11.00 uur
   
  Het programma en uitnodiging met ZOOM-link volgt binnenkort! U kunt zich alvast aanmelden voor deze webinar door een e-mail te sturen naar info@fimnederland.nl.

INFORMEER HET BESTUUR

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!

AANDRAGEN AGENDAPUNTEN

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!