FIM-Netwerkbijeenkomst i.s.m. Programma Erfgoed Deal

Let op! Meldt u aan vóór 25 augustus!

Op vrijdagmiddag 3 september van 14.00 tot 17.30 uur organiseren we een FIM-netwerkbijeenkomst met aansluitend een netwerkborrel in de Boskapel in Zeist. Dit keer is de bijeenkomst in samenwerking met het Programmabureau Erfgoed Deal.

Deze netwerkbijeenkomst gaat over de mogelijkheden die de Erfgoed Deal als stimuleringsregeling te bieden heeft aan FIM-organisaties. Centraal staat het Erfgoed Deal-project Kennisprogramma Klimaatbestendige Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen dat op initiatief van de sKBL (FIM-lid) is ontstaan en door de sKBL wordt gecoördineerd. Aan de hand van enkele presentaties zal worden toegelicht welke verschillende rollen FIM-organisaties kunnen oppakken binnen Erfgoed Deal-projecten en geeft het Programmabureau een toelichting op de doelen en werkwijze van de regeling.

Na de presentaties volgt een rondleiding over de landgoederen Hoog Beek & Royen en Pavia. De bijeenkomst wordt afgesloten met een (hopelijk) zomerse netwerkborrel: na al die tijd weer eens een fysieke bijeenkomst waarop FIM-leden elkaar kunnen treffen!

 

Programma (onder voorbehoud van verloop van coronamaatregelen)

13.30 – 14.00:   Inloop met koffie en thee

14.00 – 14.15:   Welkom en korte introductie op de betrokkenheid van de FIM als een van de ondertekenaars van de Erfgoed Deal (presentatie door Martine van Lier)

14.15 – 14.30:   Hoe werkt de Erfgoed Deal en waar liggen kansen voor FIM-organisaties? (presentatie door Marjorie Verhoek – Programmaleider Erfgoed Deal)

14.30 – 15.00:   Voorbeeld uit de praktijk: hoe de sKBL het initiatief heeft genomen tot een Erfgoed Deal-project (presentatie door Jennemie Stoelhorst – directeur sKBL i.s.m. andere projectpartners)

15.00 – 15.30   Betrokkenheid FIM-organisaties bij lopende Erfgoed Deal-projecten. Wat is hun rol? (presentatie door Jephta Dullaart – netwerker Erfgoed Deal)

met aansluitend een kort groepsgesprek over de betrokkenheid van FIM-leden. Zijn er hobbels die aanvragen vanuit particuliere monumentenorganisaties bemoeilijken?

15.30 – 16.30:  Rondleiding langs de klimaatbestendige maatregelen op de landgoederen Hoog Beek & Royen en Pavia

16.30 – 17.30: FIM-netwerkborrel

 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@fimnederland.nl. RSVP vóór 25 augustus!

INFORMEER HET BESTUUR

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!

AANDRAGEN AGENDAPUNTEN

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!