FIM-Flits 23 april

BESTE FIM-LEDEN,


In deze flits een reminder voor de komende ALV, een link naar een mooi symposium over de omgevingswet,  updates over relevante komende commissiedebatten, een reactie van de AWN op het beleidsstuk van de RCE en een vraag om een enquête over de Woonhuissubsidie in te vullen. 

REMINDER: ALV 24-04-2024

Morgen, woensdag 24 april,  is het tijd voor onze voorjaars- ALV! We zijn te gast bij de RCE in Amersfoort (Smallepad 5, zaal Drentse Aa). De inloop is vanaf 9.30, en de vergadering start stipt om 10.00. We hebben een druk en interessant programma, dus we hopen zo veel mogelijk van onze leden te verwelkomen. We horen graag of u zich aansluit bij de vergadering, laat het ons weten via info@fimnederland.nl.

SYMPOSIUM:

 

‘DE OMGEVING VAN HET MONUMENT’

Op 28 maart vond het symposium ‘De Omgeving van het Monument’ plaats. De FIM-leden Erfgoedvereniging Heemschut, Stichting Menno van Coehoorn, De Hollandsche Molen en de Nederlandse Kastelenstichting staken de handen ineen en organiseerden dit gezamenlijk. Tijdens het symposium verkenden ze de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het beschermen van de omgeving van erfgoed onder de Omgevingswet én wat de erfgoedsector zelf kan doen. Er waren ongeveer 250 deelnemers aanwezig, een zeer mooie opkomst!  Was u er niet bij maar bent u wel geïnteresseerd? Dan hebben we goed nieuws, want het symposium is via deze link terug te kijken.

COMMISSIEDEBATTEN

Op 4 april 2024 heeft staatssecretaris Gräper-van Koolwijk een brief naar de kamer gestuurd met betrekking tot immaterieel erfgoed. Samen met de tussenrapportage Onderzoek restauratieopgave niet-woonhuisrijks-monumenten zijn dit een aantal van de onderwerpen op de agenda voor het commissiedebat Cultuur&Media.

Dat debat zou plaatsvinden op 11 april, maar werd last minute gesplitst. Het deel van het debat dat over erfgoed zou gaan is verplaatst naar 20 juni. We houden u natuurlijk op de hoogte over de gang van zaken van dit debat. 

Over commissiedebatten gesproken – op 22 mei staat het debat Ruimtelijke Ordening op de planning. De FIM, FRK en Kunsten ’92 bereiden een gezamenlijke inhoudelijke inbreng voor. Ook daar houden we u van op de hoogte.  

ENQUETE:

 

EVALUATIE WOONHUISSUBSIDIE

 

Bureau Hylkema is bezig met een evaluatie van de Woonhuissubsidie. Vanuit de RCE en het Nationaal Restauratiefonds is er een enquête uitgezet om zoveel mogelijk input te vergaren. De enquête is hier te vinden, en loopt nog tot 30 april. 

 

REACTIE AWN OP BELEIDSSTUK RCE

Van ons FIM-lid AWN- Nederlandse Archeologievereniging kregen we de vraag of we hun reactie op het beleidsstuk van de RCE van eerder dit jaar wilden delen met onze leden. De brief is via deze link te lezen. 

INFORMEER HET BESTUUR

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!

AANDRAGEN AGENDAPUNTEN

Informeer het bestuur over kwesties in de monumentenzorg.
Stuur uw input naar:

INFO@FIMNEDERLAND.NL

Bedankt voor uw bijdrage!